200911.03
Off
0

Conform opiniilor exprimate în cadrul unui sondaj intern de către membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), Consiliul de Administraţie al BNR ar putea decide în şedinţa de politică monetară din data de 3 noiembrie 2009 menţinerea nemodificată a ratei dobânzii de politică monetară şi a ratelor rezervelor minime obligatorii la lei şi valută.

Menţinerea nemodificată a dobânzii de politică monetară – 8% – a fost estimată de către 40% dintre participanţii la sondaj. O altă posibilitate ar fi reducerea cu 0,25%, lucru apreciat de 20% dintre respondenţi.

În ceea ce priveşte rezervele minime obligatorii, 40% din participanţii la sondaj cred că vor rămâne neschimbate, atât pentru pasivele în lei cât şi pentru cele în valută.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 50 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Consiliul Director al AAFBR

2 noiembrie 2009