Certified European Financial Analyst (CEFA)

Certificatul European pentru Analist Financiar (En: Certified European Financial Analyst) a fost introdus in 1991 ca un mijloc de a oferi un standard inalt si echilibrat de training pentru profesionistii in domeniul financiar din Europa.

Aceasta diploma este recunoscută de catre Autoritatea Financiară (En: Financial Conduct Authority – FCA) din Marea Britanie si de catre alte institutii europene, cum ar fi CNMV Spania, CMVM Portugalia, MFSA Malta, HCMC Grecia si, nu in ultimul rand, de catre A.S.F./B.N.R. Romania (cf regulament nr 14/7/2018 privind prestarea de servicii si activitati de investitii in numele societatilor de servicii de investitii financiare si al institutiilor de credit).

Pentru obtinerea certificarii CEFA este necesara promovarea a 3 examene internationale si 1 examen national (sustinut prin AAFBR).

Examenele internationale pot fi sustinute de 2 ori pe an, in lunile aprilie si noiembrie.

In anul 2021 sunt peste 16.000 de detinatori ai acestei certificari la nivel international.

Certificarea CEFA prin intermediul AAFBR

Inscrierea la programul CEFA prin intermediul AAFBR implica acces la platforma de studiu online, unde sunt puse la dispozitia participantilor de catre EFFAS materiale cuprinzatoare, video-uri explicative ale unor notiuni esentiale si exercitii/studii de caz care pot fi accesate oricand, in functie de programul personal.

Pretul programului de studiu individual este de 1.370 EUR/cursant cuprinzand: acces la platforma de training on-line si sustinerea examenelor necesare, daca se sustin toate cele 3 examene internationale intr-o singura sesiune. Daca examenele internationale se sustin in sesiuni separate, exista un cost suplimentar de 100 EUR.

Certificarea CEFA prin intermediul AAFBR in parteneriat cu IBR

Pe langa accesul la programul de studiu, candidatii la programul CEFA pot beneficia de cursuri pregatitoare in parteneriat cu IBR pentru toate materiile studiate in cadrul programului (analiza financiara, actiuni, obligatiuni, finante corporative, economie, management de portofoliu si derivate) pentru facilitatea intelegerii si parcurgerii informatiei.

Pachetul de studiu in parteneriat cu IBR cuprinde access la platforma de studiu EFFAS + cursuri 7 materii + 3 examene internationale + 1 examen national.

Mai multe detalii despre cursuri si inscriere gasiti aici.

Nota: Repetarea unui examen nepromovat sau pentru care, desi s-a confirmat inscrierea, nu s-a realizat prezentarea la examen, este taxata cu 100 EUR. Aceasta taxa se aplica ambelor categorii de certificari: direct prin AAFBR, sau prin parteneriat IBR.

Accesul la platforma de studiu este oferit pentru o perioada de 2 ani. Acesta se poate prelungi cu inca 1 an contra unui cost de 250 EUR/candidat indiferent daca inscrierea s-a realizat direct prin AAFBR sau prin parteneriat IBR.

Examenele implica costuri suplimentare fata de cele prezentate anterior in functie de formatul de sustinere preferat, respectiv fizic (prin intermediul Institutului Bancar Roman), sau online (prin platformei de examinare EFFAS).

Acte necesare: CV + diploma de studii

Titlul CEFA este acordat pe baza promovarii celor 4 examene necesare si a calitatii de membru al Asociatiei Analististilor Financiari-Bancari din Romania.

Mai multe detalii despre programul CEFA la nivel international pot fi gasite pe site-ul EFFAS:

Certified European Financial Analyst (CEFA)

Daca sunteti interesati, ne puteti contacta pe adresa de email: office@aafb.ro.