Oportunitate de burse de studiu pentru titlul Certified European Financial Analyst (CEFA)

In calitate de membra a Federatiei Europene a Analistilor Financiari (En: European Federation of Financial Analysts Societies, EFFAS) Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR) sustine educatia financiara pe plan intern la standarde europene.

Unul din programele EFFAS disponibile in Romania este Certified European Financial Analyst (CEFA), pentru care se poate obtine o bursa de studiu in valoare de 375 euro/candidat de catre persoanele care se inscriu la aceasta certificare in perioada 20 aprilie 2022 – 20 mai 2022 prin intermediul AAFBR. Acest program este accesibil in Romania la preturi mult mai mici comparativ cu alte tari din Europa, EFFAS oferind flexibilitatea fiecarei Asociatii de a seta preturile in functie de conditiile economice ale tarii din care face parte.

Unul dintre obiectivele principale ale EFFAS este dezvoltarea de inițiative de promovare și încurajare a formării profesionale și internaționale în analiza financiara și de investiții pentru profesioniști.

Prin acest program de burse, EFFAS doreste sa ofere formare de top pentru candidații potriviti în special din țările mai mici.

In total sunt disponibile 16 burse la nivel European pentru cei care indeplinesc urmatoarele 2 conditii: diploma facultate de studii economice si minim 2 ani experienta in domeniul financiar. Pentru a putea beneficia de acest program de burse EFFAS in Romania, este necesar ca persoanele interesate  sa se inroleze in programul CEFA prin intermediul AAFBR pana pe 20 mai 2022. Aceasta este una din conditiile EFFAS pentru a dovedi ca bursele acordate vor sprijini mai departe persoanele hotarate sa urmeze acest program de studiu la nivel european.

AAFBR are dreptul sa nominalizeze 3 candidati din Romania pentru obtinerea acestor burse. Prin urmare, selectia candidatilor in Romania se va realiza de catre Consiliul Director al AAFBR pe baza de CV, diploma de studii si scrisoare de motivatie trimise pana pe 15 mai 2022, in masura in care exista mai mult de 3 candidati interesati de aceste burse. Mai departe, EFFAS va derula procesul de selectie la nivel european in ultima saptamana din mai 2022.

Programul CEFA a fost lansat in 1991 si a devenit un program reputational in special in Europa. Aceasta diploma este recunoscută de catre Autoritatea Financiară (En: Financial Conduct Authority – FCA) din Marea Britanie si de catre alte institutii europene, cum ar fi CNMV Spania, CMVM Portugalia, MFSA Malta, HCMC Grecia si, nu in ultimul rand, de catre A.S.F./B.N.R. Romania (cf regulament nr 14/7/2018 privind prestarea de servicii si activitati de investitii in numele societatilor de servicii de investitii financiare si al institutiilor de credit).

Pentru obtinerea certificarii CEFA este necesara promovarea a 3 examene internationale, care pot fi sustinute de 2 ori pe an, in lunile aprilie si noiembrie. Pe lângă examenele internaționale, mai este necesar un examen național ce cuprinde noțiuni specifice cadrului economic-fiscal din România, obiectivul fiind de a acoperi atât un standard ridicat de pregătire în domeniul financiar la nivel internațional, cât și cunoașterea conditiilor specifice la nivel local.

In prezent sunt peste 16.000 de detinatori ai acestei certificari la nivel international, din care 19 sunt din Romania.

Mai multe detalii despre programul CEFA in Romania pot fi gasite pe site-urile AAFBR si EFFAS:

https://www.aafb.ro/certificari-si-cursuri/cefa/
https://effas.com/professional-certificates/certified-european-financial-analyst/

Documentele necesare se trimit la adresa office@aafb.ro.

Mai multe detalii despre programul CEFA si aceste burse se pot obtine de asemenea la adresa office@aafb.ro