201411.03
Off
0

Conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR), Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce dobanda de politica monetara la 2,75% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie de marti, 4 noiembrie 2014. Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj considera ca rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi mentinute constante.

Ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua in 2015 cand dobanda ar putea fi redusa la 2,5% in luna decembrie. Totodata, cei mai multi dintre participanti estimeaza o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei si valuta in anul 2015, pana la un nivel de 8% pentru lei si 12% pentru valuta.


AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale aproximativ 60 de profesionisti care activeaza in sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital, companii din economia reala.

Consiliul Director al AAFBR

3 noiembrie 2014

Click aici pentru versiunea PDF