201002.02
Off
0

Conform opiniilor exprimate in cadrul unui sondaj intern de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), Consiliul de Administratie al BNR ar putea decide in sedinta de politica monetara din data de 3 februarie 2010 reducerea ratei dobanzii de politica monetara la 7%, reducerea ratei rezervelor minime obligatorii la valuta cu pana la 5 puncte procentuale si mentinerea nemodificata a ratei rezervelor minime obligatorii la lei.

Reducerea dobanzii de politica monetara cu 50 de puncte de baza, pana la 7%, si mentinerea nemodificata a ratei rezervelor minime obligatorii la lei a fost estimata de catre 100% dintre participantii la sondaj. Reducerea ratei rezervelor minime obligatorii la valuta cu pana la 5 puncte procentuale a fost estimata de catre 16,7% dintre participanti.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 50 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.

Consiliul Director al AAFBR

2 februarie 2010