200908.03
Off
0

Conform opiniilor exprimate în cadrul unui sondaj intern de către membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), Consiliul de Administraţie al BNR ar putea decide în şedinţa de politică monetară din data de 4 august 2009 reducerea ratei dobânzii de politică monetară la 8.50% şi menţinerea nemodificată a ratelor rezervelor minime obligatorii la lei şi valută.

Reducerea la 8.50% a dobânzii de politică monetară a fost estimată de către 63% dintre participanţii la sondaj, reducerea la 8.75% a fost estimată de către 21%, reducerea la 8.25% a fost estimată de către 11%, iar 5% din participanţi au estimat menţinerea unui nivel constant al dobânzii de politică monetară.

De asemenea, 89% din participanţii la sondaj au estimat menţinerea unui nivel nemodificat al rezervelor minime obligatorii, atât pentru pasivele în lei cât şi pentru cele în valută.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 50 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Consiliul Director al AAFBR

3 august 2009