200906.29
Off
0

Conform opiniilor exprimate în cadrul unui sondaj intern de către membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), Consiliul de Administraţie al BNR ar putea decide în şedinţa de politică monetară din data de 30 iunie, reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 50 de puncte de bază, la 9 puncte procentuale.

Reducerea la 9 puncte procentuale a fost estimată de către 86% dintre participanţi. Diminuarea cu 75 de puncte de bază, până la 8,75 puncte procentuale, a fost estimată de 7% din participanţi. Un procent de 7% din respondenţi au estimat scăderea dobânzii de politică monetară cu 25 de puncte de bază, până la 9,25 puncte procentuale.

Peste 70% din participanţii la sondaj au estimat menţinerea nemodificată a cotelor de constituire a rezervelor minime obligatorii (18% la lei şi 40% la valută).

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 50 de analişti şi manageri de portofoliu din cadrul sectorului bancar, al fondurilor de pensii şi societăţilor de administrare a investiţiilor, precum şi al societăţilor de asigurări şi al pieţei de capital.

Consiliul Director al AAFBR

29 iunie 2009