202011.26
Off
1

AAFBR a desfasurat un sondaj in perioada 17-23 Noiembrie 2020 in randul membrilor sai cu privire la evolutia economiei sub influenta pandemiei COVID 19. Rezultatele sunt atasate.

“Din criza coronavirus sunt de remarcat doua fenomene.

Primul se refera la modificarile permanente de comportament. Aceasta criza a fost un experiment global in realizarea de activitati de la distanta: comert online, munca de la distanta, invatamant online. Fortate de necesitatea de distantare fizica, atat companiile cat si guvernele au gasit noi solutii pentru continuarea activitatii economice, aceste solutii fiind bazate pe automatizare si comunicare la distanta. Cum deja infrastructura a fost creata si testata la scara globala, aceste noi modalitati invatate de comert si munca cel mai probabil vor ramane si ulterior finalizarii crizei coronavirus.

Al doilea se refera la deficitele bugetare ridicate care au fost generate atat de masurile luate de guverne pentru a combate criza medicala, cat si de masurile de sustinere economica a persoanelor si sectoarelor puternic afectate de aceasta criza. Insa, dupa finalizarea acestei crizei, vor trebui luate masuri de tinere sub control a deficitelor pentru a nu fi accentuate dezechilibrele macroeconomice.”

Adrian Codirlasu, CFA, Phd, Vicepresedinte AAFBR

Descarcă sondajul AAFBR (format PDF)