202102.09
Off
1

In noiembrie 2020, AAFBR a devenit partener EFFAS pentru distribuția certificării Certified Environmental Social Governance Analyst (CESGA) în Romania. Aceasta diplomă este destinata celor au ca obiectiv realizarea de investiții sustenabile, luand in considerare atat profitabilitatea, cat și impactul social, de mediu și practicile de bună guvernanță  (ESG)

Acesta este programul ideal pentru administratorii de active, consultanții financiari, planificatorii financiari si companiile care doresc să adopte criteriile ESG in realizarea de analize si investitii.

Pretul integral de inscriere la certificarea CESGA este de 1.500 euro, din care 1250 euro curs integral online si 250 euro drept de examinare. Avand in vedere contextul dificil de piata in Romania, AAFBR a aprobat reducerea de 10% a pretului cursului integral online in perioada 10 februarie 2021-10 februarie 2022, noul pret integral redus fiind de 1.375 euro/candidat. Prețul acestei certificări în România este semnificativ mai mic față de prețul standard la nivel internațional (1500 euro plus TVA/candidat).

Examenul are loc de 3 ori pe an, in lunile martie, iunie si septembrie.

Certified ESG Analyst (CESGA) este un program cuprinzător realizat de practicieni pentru practicieni și acoperă toate subiectele relevante de care are nevoie un expert in aspect ESG. Acesta a fost lansat in anul 2014 de catre EFFAS, fiind deschizator de drumuri in ceea ce priveste integrarea factorilor de mediu, social si guvernanta (ESG) in analiza si evaluare. De atunci si pana in prezent a devenit lider la nivel international, avand detinatori in Elvetia, Suedia, Franta, Germania, Austria, UK, Spania, Italia, Tarile de Jos, Portugalia, ASIA si SUA, dar si in alte regiuni.

EFFAS are experienta vasta in ceea ce priveste monitorizarea aspectelor ESG. In anul 2007, a infiintat o Comisie dedicata aspectelor ESG, iar in 2010 a oferit sprijin pentru realizarea unui ghid cu KPI (Key Perfomance Indicator) pentru stabilirea unor criterii de investitie pe aceasta tema. De asemenea, unul din membrii Comisiei a facut parte din echipa tehnica de lucru pe care Comisia Europeana a format-o in anul 2018 pentru implementarea planului de actiune cu privire la finante durabile.

Beneficiile obținerii certificării CESGA în format online sunt următoarele:

  • Certificare de top recunoscută la nivel internațional;
  • Acoperire exhaustivă a conceptelor, de la nivel începător până la nivel avansat;
  • Program flexibil de studiu, în funcție de planificarea personală;
  • Pachet de pregatire cuprinzător: cursuri, video-uri, 6 luni acces la platforma EFFAS, autoevaluare prin exerciții;
  • Experienta vasta a EFFAS in analiza aspectelor ESG.

Toate materialele de studiu si examenele sunt in limba engleza.

Inscrierile se realizează prin intermediul AAFBR, la adresa office@aafb.ro

Mai multe detalii despre certificarea CESGA se pot gasi pe site-ul AAFBR: https://www.aafb.ro/certificari-si-cursuri/cesga/


Testimoniale detinatori certificare CESGA la nivel international

(disponibile in limba engleza):

“EFFAS ESG is a comprehensive course that has given me in-depth knowledge that I use in my daily work as an asset manager.”

Jan Westring CEFA, CESGA®
Senior Portfolio Manager, The Swedish Pensions Agency


“I am very happy with my new in-depth knowledge of ESG, which today is a part of most discussions and decisions at a company and in society.”

Marita Björk CEFA, CESGA®
Senior advisor, Group Communication ELLOS GROUP


“As a product manager working with equity funds, I found the program both very useful and interesting. The comprehensive material gives a solid knowledge base of the constantly developing ESG area.”

Nina Mattsson, CESGA®
Senior Product Manager
Nordea | Asset Management | Denmark


“Following the CESGA programme gives not only an integrated overview of the latest developments in ESG. It also inspires you to really work on the integration of ESG in the whole investment process.”

Geraldine Leagwater CESGA®
CEO ABN AMRO Pensioenfonds
Member Board of Trustees ABP


“This EFFAS ESG programme is outstanding. The content is current and thought provoking for asset owners and managers. The concise context and delivery both exceeded my expectations. Excellent instructors with a wealth of knowledge. As one of the first ESG investors in Asia, I found the programme extremely valuable”

Anthony Cheung FRSA CESGA®
Managing Director, Head of ESG and Sustainable Investing
Hamon Asset Management