202210.21
Off
0

AAFBR, în parteneriat cu ENVISIA Business School, cu sprijinul BVB:

Eveniment de lansare a solutiei de training in vederea pregatirii pentru obtinerea prestigioasei calificari profesionale CIIA – Certified International Investment Analyst, sub egida ACIIA – Association of Certified International Analysts

Intr-o perioada de incertitudini asa cum este cea pe care o traversam, educatia reprezinta un factor de stabilitate.

In industria financiara, profesionistii trebuie sa fie pregatiti, nu doar sa gestioneze neprevazutul, dar si sa detina acele cunostinte, abilitati si competente care sa le asigure agilitatea profesionala si adaptarea in timp real la provocarile profesiei de analist financiar.

In acest context, AAFBR – Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania si ENVISIA Business School anunta lansarea unei solutii de training practice in vederea pregatirii pentru obtinerea prestigioasei calificari profesionale CIIA – Certified International Investment Analyst, sub egida ACIIA – Association of Certified International Analysts.

AAFBR si ENVISIA si-au unit expertiza intr-un parteneriat educational de excelenta si au dezvoltat un program unic de pregatire in vederea obtinerii certificarii CIIA.  Programul are o abordare aplicata, bazandu-se pe simulari ale examenului CIIA, beneficiind de resurse specializate si de o echipa de facilitatori care sunt practicieni cu inalta expertiza in domeniile de studiu din cadrul programului CIIA.

Evenimentul de lansare a a solutiei de training pentru obtinerea certificarii CIIA va putea fi urmarit online pe retele de socializare ale AAFBR in data de 1 noiembrie 2022, orele: 9:45 – 12:30.

Vom avea interventii ale conducerii ACIIA, centrului de pregatire al programului din Elvetia, autoritatilor publice si BVB si un panel de dezbatere cu reprezentantii principalelor asociatii profesionale si organizatii active in domeniul investitiilor.

Daniela Ropotă, CIIA – Președinte AAFBR: “Un obiectiv important al AAFBR îl reprezintă educația, prin promovarea celor mai înalte standarde profesionale pentru analiștii financiari-bancari. În acest context, certificarea Certified International Investment Analyst (CIIA) reprezintă un vârf de lance al competenței și profesionalismului pentru cei care activează în domeniul financiar. Parteneriatul AAFBR – ENVISIA pentru lansarea unui ciclu de seminarii practice în cadrul cărora se abordează subiecte din examenele CIIA precedente, vine în ajutorul celor care studiază și lucrează în același timp, contribuind la creșterea încrederii și cunoștințelor în abordarea examenelor aferente certificării. Prin acest nou proiect, parteneriatul educational AAFBR – ENVISIA capătă noi valențe, oferind profesioniștilor din România oportunitatea de a testa cerințele și condițiile de examen în avans, contribuind astfel la creșterea ratei de succes în obținerea prestigioasei certificări CIIA“.  

Detalii despre AAFBR la: https://www.aafb.ro/

Dr. Gabriela Hârțescu – Decan & COO, Membru al Consiliului Director Envisia Business School: “ENVISIA continuă seria premierelor educaționale pe plan european și național, dezvoltând în parteneriat cu AAFBR o soluție unică de simulare a examenelor finale pentru certificarea profesională recunoscută și apreciată pe plan internațional Certified International Investment Analyst (CIIA). Cei interesați în obținerea statutului CIIA au la dispoziție un avantaj competitiv: alături de soluția de pregătire disponibilă pe platforma de e-learning a ACIIA – Association of International Investment Analysts, au posibilitatea să experimenteze modul de abordare și rezolvare a subiectelor de examen prin interacțiunea cu practicieni de top, care îi ghidează în maniera necesară pentru creșterea șanselor de succes la examene. AAFBR și ENVISIA vin cu un concept inovativ care pune accent pe partea practică și aplicată de pregătire a examenelor. Pachetul de training se adresează nivelului avansat al certificarii CIIA (Final Level Exam) unde examinarea se face exclusiv prin rezolvarea unor studii de caz, de aceea, soluția noastră răspunde în totalitate specificului acestui examen. ENVISIA integrează într-o platformă educațională unică expertiză de top prin parteneriatele de elită cu asociații profesionale, universități și autorități relevante.“

Detalii despre ENVISIA la: https://www.envisia.eu/

Programul evenimentului:

  • 9:45 am         Adrian Tanase, CFA – Director General, BVB: Cuvânt de deschidere
  • 10:00 am     Sunarea clopoțelului la BVB pentru lansarea programului de pregătire CIIA și susținerea educației financiare la nivel avansat
  • 10:10 am      Mihai Precup – Secretar de Stat, Ministerul de Finanțe
  • 10:20 am      Yasuhiro Maehara – Președinte ACIIA, SAAJ Japan
  • 10:30 am      Klaus Beinke – Vicepreședinte ACIIA, Managing Director DVFA Germany
  • 10:40 am      Andreas Jacobs – CEO AZEK AG, Swiss Training Centre for CIIA certificate
  • 10:50 am – 12:30 pm

Panel: Gestionarea riscurilor profesionale prin educatie specializata: certificarile profesionale internationale

Moderator: Daniela Ropota, CIIA – Președinte AAFBR

Adina Călin, CEFA, CECCAR – Director Executiv Produse și servicii CEC Bank

Alexandru Ciuncan – Președinte UNSAR, Membru Consiliu Director ISF

Aurel Bernat, MBA – Director General BT Asset Management SAI, Membru Consiliu Director AAF

Daniela Șerban – Președinte ARIR

Dr. Gabriela Hârțescu – Decan & COO, Membru CD Envisia Business School

Horia Braun Erdei, CFA – Președinte – Director General, Erste Asset Management Romania

Horia Gusta – Președinte AAF 

Mihai Purcarea, CFA – Președinte & Director General SAI BRD Asset Management SA, Vicepreședinte CFA Romania

Radu Crăciun – Președinte & Director General BCR Pensii, Președinte APAPR