201005.04
Off
0

Sondaj in randul membrilor AAFBR cu privire la decizia de politica monetara a BNR din data de 4 mai 2010

Conform opiniilor exprimate in cadrul unui sondaj intern de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), Consiliul de Administratie al BNR ar putea decide in sedinta de politica monetara din data de 4 mai 2010 reducerea ratei dobanzii de politica monetara la 6,25% si mentinerea nemodificata a ratei rezervelor minime obligatorii la lei si valuta.

Reducerea dobanzii de politica monetara cu 25 de puncte de baza, pana la 6,25%, si mentinerea nemodificata a ratei rezervelor minime obligatorii a fost estimata de catre 100% dintre participantii la sondaj.

Pentru finele anului, banca centrala ar putea continua ciclul de relaxare al politicii monetare, reducand dobanda cheie pana la nivelul de 6%.

In ceea ce priveste nivelul rezervelor minime obligatorii, acestea s-ar putea situa la 12% la lei si 20% la valuta. Reducerea nivelului rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei pana la nivelul de 12% a fost estimata de 27% dintre participantii la sondaj, in timp ce scaderea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta pana la nivelul de 20% a fost estimata de 45% din participantii la sondaj.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 50 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.

Consiliul Director al AAFBR

4 mai 2010