201409.29
Off
0

Conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar – Bancari din Romania (AAFBR), Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce dobanda de politica monetara la 3% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie de marti, 30 septembrie 2014.

Cei mai multi dintre analisti considera ca rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi mentinute constante la 12%, in timp ce un numar mic dintre ei vad posibila o scadere la 10%. Nivelul rezervelor minime obligatorii pentru valuta ar putea fi pastrat la 16% pe data de 30 septembrie 2014.

Ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua in luna noiembrie, cand dobanda ar putea fi redusa la 2,75% conform celor mai multe opinii exprimate in cadrul sondajului. Totodata, majoritatea participantilor la sondaj estimeaza o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei in luna noiembrie, in paralel cu mentinerea constanta a celor in valuta.


AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale aproximativ 60 de profesionisti care activeaza in sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital, companii din economia reala.

Consiliul Director al AAFBR

29 septembrie 2014

Click aici pentru varianta PDF